Duyurular

8

Şubat 2020

KAFEİNİN YARARLARI

Kafein, dikkati-hafızayı-muhakeme yeteneğini, uyanıklığı artırır. Öğrenme ve karar verme süreçleri üzerin...

devamı

19

Ocak 2020

KAFEİN NEDİR ?

Kafein, başlıca çay ve kahvede bulunur. Tüm  dünyada yaygın çay ve kahve tüketimine bağlı ola...

devamı

15

Ocak 2020

YENİDEN MERHABA

Yeni yıl sağlıklı bir hayata başlangıç olsun. Kendimizi değiştirelim. Korkmayın. Önce karar verin . ...

devamı

9

Ocak 2019

OMEGA-3 HAKKINDA SON SÖZ

Omega-3, doymamış (poliansatüre) bir yağdır. Sağlıklı bir yaşam için elzemdir. Temel kaynak balıktır. B...

devamı

7

Ocak 2019

OMEGA-3 NE İŞE YARAR ?

Antiinflamatuar (iltihap önleyici) Analjezik (ağrı kesici) Antitrombotik (pıhtı önleyici) Antiaritmik ( k...

devamı

16

Aralık 2018

OMEGA-3 NEDİR ?

Omega -3 bir yağdır. Omega -3 aslında doymamış bir yağdır. Çoklu doymamış (poliansatüre) yağdır. Birden çok ...

devamı

10

Kasım 2018

10 KASIM ...

              Atatürk'ümüzü çok seviyoruz...       &...

devamı

29

Temmuz 2018

PEYNİRE DİKKAT !!!

Peynir, kıymetli bir besin. Proteinden, kalsiyumdan ve B 12 vitamininden zengin. Yeterli ve dengeli tüketilmeli. ...

devamı

17

Temmuz 2018

DÖRT BEYAZDAN SAKININ

Şeker, un, tuz, peynir tüketimi ölçülü olmalı. Şekerli ve unlu gıdaların aşırı tüketimi ins&uum...

devamı

11

Temmuz 2018

LİF (POSA) NEDİR ?

Lif (posa), besinlerin sindirilemeyen ve emilmeden vücuttan dışarı atılan kısımlarıdır. Vücutta kullanılmazlar. Ancak...

devamı

29

Nisan 2018

LİF OBEZİTEYİ ÖNLER.

Obezitenin önlenmesinde, liften (posa) zengin beslenme çok önemlidir. Liften zengin beslenme iştahı azaltır, m...

devamı

7

Mart 2018

BEYAZ EKMEK = ŞEKER

Beyaz ekmek, endüstriyel bir üründür. Beyaz ekmek, doğal olmadığı için bir çok katkı maddesi ...

devamı

9

Aralık 2017

RAFİNE ŞEKER NEDİR?

Toz şeker, Kesme şeker, Mısır şurubu, Meyve suları, Meyve konsantreleri , Marketlerde ve pastanelerde s...

devamı

6

Aralık 2017

FINDIK MUCİZESİ

Fındık, tekli doymamış yağdan  zengindir. Fındığın % 60'ı yağdır. Çoğu da oleik asittir. Demirden zengin,...

devamı

19

Kasım 2017

KURUYEMİŞ MUCİZESİ (6)

Kuruyemişler, lif bakımından zengindir. Kabızlığı önlerler. Bol miktarda E vitamini içerdikleri için antioks...

devamı

13

Kasım 2017

KURUYEMİŞ MUCİZESİ (5)

Kuruyemişler, kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Nasıl mı ? Kuruyemişler, yüksek oranda yağ içerirle...

devamı

8

Kasım 2017

KURUYEMİŞ MUCİZESİ (4)

Kuruyemişler, glisemik indeksi düşük gıdalardır. Yani kan şekerinde ve insülin seviyesinde ani yükselmelere sebep...

devamı

7

Kasım 2017

KURUYEMİŞ MUCİZESİ (3)

Kuruyemişler, tarih boyunca insanın en önemli besin kaynaklarından biri olmuştur.. Kuruyemişler, insanın doğasına ve genet...

devamı

6

Kasım 2017

KURUYEMİŞ MUCİZESİ (2)

Kuruyemişler, çiğ tüketilmelidir. Kavurma, tuzlama, yağlama kuruyemişlerin tüm olumlu etkilerini ortadan kaldı...

devamı

4

Kasım 2017

KURUYEMİŞ MUCİZESİ (1)

Kuruyemiş denince fındık, badem, ceviz, antep fıstığı, çam fıstığı ilk akla gelenlerdir. Kabak çekirdeği, ay &cce...

devamı

6

Ekim 2017

NEDEN YAŞLANIYORUZ ? (5)

Hücrelerimizde bulunan genetik (kalıtsal) materyale kromozom denir. Telomerler, kromozomların uçlarında bulunan, kr...

devamı

5

Ekim 2017

NEDEN YAŞLANIYORUZ ? (4)

Aşırı şeker tüketmek yaşlandırır. Nasıl mı? Şeker, beyaz ekmek, beyaz makarna, beyaz pirinç kan şekerini hızl...

devamı

4

Ekim 2017

NEDEN YAŞLANIYORUZ ? (3)

Yaşlanmanın en önemli sebeplerinden biri hormonlardaki azalmadır. Özellikle büyüme hormonu, testesteron, &o...

devamı

2

Ekim 2017

NEDEN YAŞLANIYORUZ ? (2)

Vücudumuzdaki hücreler, yediğimiz besinleri oksijen yardımı ile enerjiye çevirirken toksik ( zehirli) etkili serbest...

devamı

30

Eylül 2017

NASIL YAŞLANIYORUZ ? (1)

Vücudumuza aldığımız besinler, hücre içinde oksijen varlığında enerjiye dönüşür. Bu oluşan ener...

devamı

19

Eylül 2017

HANGİ SÜT ?

Keçi sütüne öncelik verilmeli. Neden mi ?..  Keçi sütünün besleyici değeri dah...

devamı

28

Ağustos 2017

İNEK SÜTÜ ÜRETiMİ SORUNLU

Normalde inekler, meralarda özgür bir şekilde yaşamalı. İnekler, güneş ışığından yararlanmalı ve doğal otlar ile...

devamı

22

Ağustos 2017

NE KADAR TAHIL TÜKETELİM ?

Tahıllar insan beslenmesinde önemlidir. Temel enerji kaynağıdır. Tahıl tüketimi başlıca un ve ekmek şeklinde olur. ...

devamı

4

Ağustos 2017

NEDEN TAM TAHILLI EKMEK ?

Tam tahıllı ekmek, tahıl tanesinin tamamını (kepek, endosperm, ruşeym) içerir. Tam tahıllı ekmek, beyaz ekmeğe göre...

devamı

1

Ağustos 2017

HANGİ EKMEK ?

Ekmek sadece buğday unundan yapılmaz. Arpa, yulaf, çavdar, pirinç, mısır gibi tahıllardan; nohut ve mercimek gibi...

devamı

29

Temmuz 2017

BEYAZ UN : TOKSİK GIDA

Tam tahıl tanesi, tohumdur. Yeni bir bitki yaratma gücü vardır. Tam tahıl tanesi, ezme, kesme, öğütme gibi ...

devamı

23

Temmuz 2017

TAHILLAR

     Tahıl denince, Buğday Pirinç Mısır Arpa Çavdar Yulaf akla gelir ...

devamı

8

Haziran 2017

HANGİ ET SAĞLIKLIDIR ?

Doğal ortamda yetiştirilmiş, doğal yemlerle beslenmiş hayvanların etleri sağlıklıdır. Otlaklarda serbestçe gezinen, doğal be...

devamı

30

Mayıs 2017

PROTEİNLER NE İŞE YARAR ?

Proteinler, yaşam için hayati öneme sahiptir. Proteinler, saçların, tırnakların, kas, kemiklerin, bağ dokusu, ho...

devamı

29

Mayıs 2017

EN TARTIŞMALI BESİN !!!...

Proteinler, en değerli besin olarak değerlendirilir. Bu değerlendirme hem bireysel hem de toplumsal olarak geniş bir kabul g&oum...

devamı

28

Mayıs 2017

YÜZ YIL YAŞAMAK MÜMKÜN !

Sağlıklı yaşamak bir tercihtir. Yanlış besleniyoruz. Sık hastalanıyoruz. Erken yaşlanıyoruz. Doğru beslenerek ve yaşam t...

devamı

8

Mayıs 2017

OT MU ? ET Mİ ?

Cevap: Biri diğerinin yerini tutmaz. Hem sebze-meyve hemde et tüketmeliyiz. Hayvansal gıdaların aşırı tüket...

devamı

20

Nisan 2017

SEBZELER HAKKINDA GERÇEKLER-2

Hardalgiller grubunda; brokoli, brüksel lahanası, lahana, karnabahar, karalahana, turp, şalgam, roka, hardal otu, tere yer alır....

devamı

4

Nisan 2017

BALIK AMA HANGİSİ ?

Denizlerdeki yosunlar omega 3'ten zengindir. Omega 3, yosunlardan onu yiyen küçük balıklara, kü&ccedi...

devamı

3

Nisan 2017

EN KRAL YAĞ HANGİSİ ?

Cevap: Zeytinyağı. Zeytinyağı dünyanın en kaliteli, sağlıklı, güvenli yağıdır. Zeytinyağı doğanın bize arm...

devamı

27

Mart 2017

TRANS YAĞ ALDATMACASI...

Amerika ve Avrupa'da birçok ülke trans yağı tamamen yasaklamıştır. Ülkemizde ise yiyecek etiketlerind...

devamı

22

Mart 2017

TRANS YAĞ ZEHİRDİR.

Trans yağlar, yavaş etki gösteren bir tür zehirdir.  Trans yağa vücudumuzun herhangi bir ihtiyac...

devamı

21

Mart 2017

TRANS YAĞ NEDİR?

Trans yağ: sıvı bitkisel yağlara (ayçiçeği, mısır, soya, pamuk, palm yağı gibi) yüksek sıcaklık (260 derece) ve y&...

devamı

9

Mart 2017

YAĞLAR NE İŞE YARAR ?

Yağ, hayati organlarımız (beyin, göz), hücrelerimiz, hormonlarımız, sinir kılıflarının yapısı için elzemdir. G...

devamı

8

Mart 2017

YAĞ NEDİR?

Yağlar, kaynaklarına göre hayvansal ve bitkisel yağlar olarak sınıflandırılır. Kimyasal yapılarına göre is...

devamı

6

Mart 2017

UYKU

Uyku, biyolojik saatimizin en önemli parçasıdır. Uyku yetersizliğinde; erken yaşlanma, obezite, şeker hastalığı, k...

devamı

3

Mart 2017

KASLARIMIZ NEDEN ÖNEMLİ

Kaslarımız hareketimizi sağlamanın yanında vücudumuzun en büyük organıdır. Yaktığımız kalorilerin yarısı kaslar tara...

devamı

2

Mart 2017

SPORUN FAYDALARI

Kas kitlesi artar. Metabolizma hızlanır. Her 1 gr kas durduğu yerde 100 kalori yakar. Spor, kilo vermede ve sağlıklı ...

devamı

1

Mart 2017

HAREKET YAŞAMIN TEMELİDİR

nsanoğlu hareket halinde olmak üzere programlanmıştır. Tarihsel süreçte insan hep hareket halinde olmuştur. Avlanm...

devamı

24

Şubat 2017

SÜPER GIDA: BAHARATLAR

ZERDAÇAL: İçeriğindeki ''Curcumin'' sayesinde, DNA hasarına, kalp-damar hastalıklarına, kansere, romatizm...

devamı

20

Şubat 2017

SÜPER GIDA: SALATALAR

Sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazı. Vitamin, mineral, antioksidan ve posadan zengindirler. Kalorileri düşükt&uu...

devamı

18

Şubat 2017

SÜPER GIDA: BAKLAGİLLER

Fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye, börülce bu gruptadır. Bakliyat da denir. Türk mutfağının vazgeç...

devamı

15

Şubat 2017

SÜPER GIDA: SARIMSAK

Sarımsağı süper gıda yapan içindeki kükürtlü bileşiklerdir. Tansiyonu düşürü...

devamı

14

Şubat 2017

SÜPER GIDA: NARENCİYE

Portakal, mandalina, limon, greyfurt gibi meyvelerin '' suyunu'' değil, tamamını bütün olarak tüketin....

devamı

11

Şubat 2017

SÜPER GIDA: NAR

Tüm meyveler içinde antioksidan kapasitesi (Orac value) en yüksek olandır. C vitamini, folik asit ve posadan z...

devamı

11

Şubat 2017

SÜPER GIDA: KIRMIZI PANCAR

Vitamin, mineral ve posadan zengindir. Güçlü antioksidan ve antienflamatuar etkisiyle kalp-damar hastalıkların...

devamı

9

Şubat 2017

SÜPER GIDA: BALIK

Akdeniz mutfağının en önemli besinlerinden biridir. Kolay sindirilen kaliteli protein içerir. Kalp dostu bi...

devamı

24

Ocak 2017

SÜPER GIDA: YOĞURT

Yoğurt derken ''ev yapımı yoğurt'' tan  bahsediyorum. Market yoğurdu değil. Market yoğurtlarının...

devamı

19

Ocak 2017

SÜPER GIDA: DOMATES

Domates derken tadı,kokusu yerinde doğal/organik tarla domatesinden bahsediyorum. Vitaminden zengindir (A. C, E, K, fol...

devamı

18

Ocak 2017

SÜPER GIDA: BROKOLİ

Sebzelerin kralıdır. Zengin bir vitamin kaynağıdır (A, C, K, Folik asit) Zengin bir mineral kaynağıdır (demir, kalsiyum, ...

devamı

16

Ocak 2017

SÜPER GIDA : ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı Akdeniz diyetinin temel taşıdır.  İçeriği esas olarak (%80) tekli doymamış yağ olan oleik asitt...

devamı

3

Ocak 2017

SAĞLIK OLSUN...

Yeni yılda herkese sağlık diliyorum. Sağlığımızdan birinci derecede kendimiz sorumluyuz. Sağlıklı olma konusunda bilinçli olmalı v...

devamı

30

Aralık 2016

ŞEKER BAĞIMLILIĞI

İlk söz: Şeker gıda değildir. Tatlandırıcıdır. Çok zararlıdır. Şeker kavramı ile neyi ifade etmek istiyorum ? Şe...

devamı

24

Kasım 2016

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

BAŞTA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAK ÜZERE TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN ...

devamı

9

Kasım 2016

10 KASIM

BÜYÜK ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜMÜZÜN SONSUZ  İSTİRAHATE GİDİŞİNİN 78. YIL DÖN&Uu...

devamı

4

Kasım 2016

BESLENMENİN TEMELLERİ

Yeme-içme vazgeçemediğimiz bir şey. Bilinçli yaparsak buna beslenme denir. Beslenirken nelere dikkat edelim: ...

devamı

31

Ekim 2016

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR

Büyük küçük herkes gündelik yaşamda birşeyler atıştırır. Beslenme açısından ise, atıştırmalıklar a...

devamı

10

Eylül 2016

KURBAN BAYRAMINDA BESLENME

Öncelikle Kurban Bayramınızı kutlar, size ve sevdiklerinize sağlık ve huzur, ülkemize de barış ve mutluluk getirmesini dileriz....

devamı

1

Eylül 2016

İNSÜLİN DİRENCİ NEDİR?

İnsülin bir hormondur. Pankreastan salgılanır. İnsülin salgılanması, kan şekeri seviyesine göre ayarlanır. İnsülin ar...

devamı

9

Haziran 2016

RAMAZANDA SAĞLIKLI BESLENME

Yaz mevsimine denk gelen Ramazan ayı, 17 saati aşan oruç tutma süresi ve sıcaklar, sahura kalkılmaz ise kisiyi oldukça...

devamı

19

Mayıs 2016

19 MAYIS

ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZI GURURLA KUTLUYORUZ. ...

devamı

9

Mayıs 2016

BALIK

Kaliteli protein kaynaklarından biridir. %18-20 oranında protein içeren, sindirimi kolay bir gıdadır. Özellikle içeriğ...

devamı

17

Mart 2016

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

19 ŞUBAT 1915 DE BAŞLAYIP 18 MART 1915 GÜNÜ KAHRAMAN TÜRK ORDUSUNUN İTİLAF DEVLETLERİNE KARŞI KAZANDIĞI 18 MART DENİZ ZAFE...

devamı

22

Ocak 2016

TUZ ???

Yüksek tuz tüketimi hiper tansiyona, idrarla aşırı kalsiyum atılmasını sağladığı için kemik erimelerine ,böbrek rah...

devamı

4

Ocak 2016

NEDEN 6 ÖĞÜN ÖNERİYORUZ...

Totalde kaloriyi aşmamak şartı ile öğün sayılarını arttırmak kilo vermemizi kolaylaştıran bir unsurdur. Biz Diyetisyenler genel...

devamı

7

Aralık 2015

MEVSİMİNE GÖRE BESLENELİM.

Biz Diyetisyenler, her zaman söyleriz; renkli beslenin... Bir çok gıda doğası gereği karakteristik renkler taşırlar. Her ...

devamı

19

Kasım 2015

TÜRK KAHVESİ

Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır! denilir... Aslında iyi niyetle paylaşılan, ikram edilen her şeyin hatırı vardır. Biz konumuza d&...

devamı

9

Kasım 2015

KIRMIZI PANCAR

Detoks etkisi ile tüm vücudumuzu temizler. Böbrek,karaciğer ve bağırsaklarımız için çok faydalıdır. Tek tek ...

devamı

3

Kasım 2015

LİMON

İçerdiği C vitamini sayesinde, bizleri gripten ve kanserden korur. Vücudumuzun hastalıklara karşı direncini arttırır. Öz...

devamı

27

Ekim 2015

TÜRLÜ

  Hazırlanışı çok kolay ve lezzetli bir yemektir. Soğan da dahil tüm sebzeleri (patates, domates, biber, kabak,...

devamı

22

Ekim 2015

ELMA

A vitamini, potasyum, fosfor kaynağıdır. İçerdiği fenolik bileşikler, antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemimizi gü&cced...

devamı

20

Ekim 2015

MANDALİNA

A vitamini, C vitamini, potasyum, kalsiyum ve fosfor açısından zengin bir meyvedir.  İçerdiği flavonoidler sayesinde &...

devamı

5

Ekim 2015

TARÇIN

Aynı adı taşıyan ağacın kabuğundan oluşur. Hem yiyecek, hemde içeceklerle tükete biliriz. Kan şekerini dengelediği içi...

devamı

2

Ekim 2015

Hadi Kiloları Veriyoruz !!!

Yaz bitti, okullar başladı. Günlük akışımız artık daha programlı ve düzenli. Genellikle yaz aylarında, tatilinde rehabetiy...

devamı

30

Eylül 2015

Başarının Sırrı Kahvaltı

Sayın veliler, okullar başladı !!! Yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz... Her zaman s&ou...

devamı

19

Eylül 2015

Gaziler Günü

Bu güzel vatanda şeref ve onurla yaşamayı sağlayan, Gazilerimize sonsuza kadar minnettarız. ...

devamı

17

Eylül 2015

Kefir

İçerdiği probiyotik mikroorganizmalar sayesinde bağırsak florasını geliştirir, bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Zar...

devamı

14

Eylül 2015

Badem

İçerdiği iyi yağlar sayesinde oldukça sağlıklıdır ve protein kaynağıdır. Bunlarla beraber yüksek oranda kalsiyum, fosf...

devamı

10

Eylül 2015

Neden Elma Sirkesi

1. İçerdiği malik asit sayesinde hücre içindeki enerji oluşumunu hızlandırır. Vücudun enerji yakma kapasitesini y...

devamı

9

Eylül 2015

Hayatınıza Aktivite Katın

Mevsim değişmesi ile hava sıcaklığı normalleşmeye başladı. Sağlıklı yaşam ve kilo kontrolü için, dengeli beslenmenin yanında ...

devamı

3

Eylül 2015

Sonbaharda Beslenme Tůyolari

Yaz bitmek üzere,sonbahara merhaba! Aslında bu yüksek sıcaklıklar ve havadaki nem bunaltsa da,yazın hali bir başkadır.Yalnız bi...

devamı

2

Eylül 2015

Tarhana

Buğday unu, yoğurt, biber, tuz, soğan, domates ve baharatlar ile yoğurulan hamurun mayalandırıldıktan sonra, kurutulmasıyla elde edilir. ...

devamı

1

Eylül 2015

Diyet Aç Kalmak Değildir

Gördüğünüz sunum sadece 185 kalori. Bu tabak hem kahvaltı hemde 16.00-18.00 saatleri ara öğünü olarak ...

devamı

27

Ağustos 2015

Ekmek

Televizyonda ve yazılı basında 'ekmek yemeyin' diyenlere rağmen, ekmek ölçülü yenirse, kesinlikle şişmanlat...

devamı

26

Ağustos 2015

Kilo Sağlık İçin Verilir

Zayıflamak istiyorsanız, az az, sık sık beslenin. Çünkü birçok yeni bilimsel araştırmada varılan sonuç şu ...

devamı

25

Ağustos 2015

Taze Fasulye

Potasyum, kalsiyum, fosfor, A vitamini ve folik asit kanağıdır. Lif oranı zengin bir gıda. Geleneksel mutfağımızda birçok pişirme ...

devamı

24

Ağustos 2015

Bamya

Fosfor, potasyum, kalsiyum, A vitamini ve C vitamini deposu. Kalorisi düşük. Zayıflamak isteyenler için öneriyoruz,...

devamı

22

Ağustos 2015

Kışa Domates

Mevsiminde yetişen domates lipoken açısından çok daha zengindir. Yaz domatesi doğal şartlarda, herhangi bir kimyasal veya h...

devamı

21

Ağustos 2015

Domates

Yaz aylarının en önemli sebzesi. Kalorisi düşük, ama besin öğeleri açısından çok kaliteli bir gıdadır. ...

devamı

18

Ağustos 2015

Yüzyıl Yaşamak İster Misiniz?

Uzun,sağlıklı ve mutlu yaşamak istermisiniz ? Hem de en az 100 yıl... Birkaç asır önce 60'lı yaşlara ulaşmak hayaldi... Sağlı...

devamı

6

Ağustos 2015

SU MU ? KOLA MI ?

İlk söz: Kolalı-gazlı içecekler, anlık olarak susuzluğu giderir ve soğuk oldukları için ferahlık verir. Bu yalancı iyi...

devamı

5

Ağustos 2015

AŞIRI SICAKLARA DİKKAT !..

Hava sıcaklığı ve nem miktarındaki artış vücudumuzu ve sağlığımızı derinden etkiler... Vücut ısımız artar ve metabolizmamız...

devamı

30

Temmuz 2015

TUZ VE SAĞLIĞIMIZ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), günlük tuz tüketimini 5 gr. olarak önermektedir. Türkiye...

devamı

27

Temmuz 2015

EKMEK VE TAHIL GRUBU

    Buğday, pirinç, mısır, çavdar, yulaf gibi tahıl taneleri ve bunlardan yapılan un, bulgur, yarma, ...

devamı

20

Temmuz 2015

YAĞLI TOHUMLAR

Vitamin,mineral,yağ ve proteinden zengindirler. Yağdan zengin olduklarından çok tüketilirse kilo aldırır. ...

devamı

20

Temmuz 2015

Kurubaklagiller

Lif içeriği yüksek,yağ içeriği düşük olduğu için özellikle kalp hastalarına ve şeker hastala...

devamı

13

Temmuz 2015

Etler

 Etler iyi bir protein kaynağıdır. Günlük ihtiyaç yaşa göre değişmekle beraber, büyümenin h...

devamı

10

Temmuz 2015

Et-Yumurta Kurubaklagiller Grubu

Dana, kuzu, tavuk, hindi, av etleri, balıklar, yumurta, kurubaklagiller, fındık, fıstık, ceviz bu  grupta yer alır. Bu gruptaki besi...

devamı

9

Temmuz 2015

Proteinler

Besinlerle aldığımız proteinler; hücrelerimizin, bağışıklık sistemimizin, hormonların ve vücut çalışmasını düzenley...

devamı

7

Temmuz 2015

Menemen

Yaz aylarının vazgeçilmezi. Hele domates ve biberin mevsiminde. Kahvaltı dahil, her öğünde severek tüketebilirsiniz...

devamı

3

Temmuz 2015

Yeşil Çay

Flavanoidler açısından zengin bir içecek. Flovanoidler, polifonelik maddeler olduğu için vücutta oksitlenmelere...

devamı

2

Temmuz 2015

Yoğurt

Yaz-kış her zaman tüketmemiz gerek. Yoğurtla ilgili olarak aklımıza ilk gelen şey kalsiyum ve proteindir. Gerçekten de ö...

devamı

1

Temmuz 2015

Ceviz

Kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, A vitamini, B vitamini, omega 3 kaynağıdır. Diyet esnasında ara öğünlerde tüketimi ...

devamı

29

Haziran 2015

Yumurta

Örnek protein kaynağıdır. Yani en kaliteli proteindir. Bununla birlikte yağ ve karbonhidrat içerir. Ayrıca demir, A ve B vita...

devamı

18

Haziran 2015

Karpuz

Yaz aylarının vazgeçilmezi. Ramazan ayında da severek tükettiğimiz bir meyvedir. İçeriğine gelirsek; gün boyu kay...

devamı

17

Haziran 2015

ZEYTİNYAĞI

         Kimyasal özelliği (doymamamış yağ oluşu) ve bitkisel oluşu dolayısı ile kuşkusuz en sağlıklı yağdı...

devamı

16

Haziran 2015

RAMAZANDA BESLENME

Sahura kalkılmalı ve mutlaka sahur öğünü yapılmalı. Sahurla iftar arasına iki ara öğün konulmalı. ...

devamı

12

Haziran 2015

CACIK

Protein, mineral ve su ihtiyacımızı karşılar. Ana ve ara öğünlerde sık sık tüketebilirsiniz. Oldukça düşü...

devamı

9

Haziran 2015

YAZ AYLARINDA BESLENME

-Kahvaltıda az tuzlu peynir, zeytin, taze sebze, yarım yağlı süt, meyve suyu, ıhlamur, siyah veya yeşil çay, kuşburnu tercih ...

devamı

8

Haziran 2015

BEZELYE

Yaşlanma karşıtı(kırışıklıkları önler) iyi huylu kolesterolü yükseltir,kötü huylu kolesterolü düşü...

devamı

1

Haziran 2015

PATLICAN

Yaz sebzesidir. Kızartması oldukça lezzetli olsa da; diyet yapanlar için asla önermiyoruz. Köz, fırında veya tenc...

devamı

28

Mayıs 2015

KARADUT

Şu an zamanı olan meyvelerimizden biri. C vitamini ve kalsiyum kaynağıdır. Çok kuvvetli bir antioksidandır, bu neden ile bağışıklı...

devamı

26

Mayıs 2015

MAYDANOZ

Çiğ olarak tüketin, hatta saplarını da ince ince kıyıp tüketin. Kalsiyum, A, C vitamini ve folik asit deposudur. Eğer me...

devamı

25

Mayıs 2015

ÇİLEK

Şu an zamanı olan meyvelerimizden biri. Taze olarak tüketmenizi öneriyoruz. İçeriğine gelince potasyum, fosfor, A vitami...

devamı

14

Mayıs 2015

SAĞLIK İÇİN SU İÇİN

Yetişkin bir insan vücudunun %70-75'i sudan oluşur. Vücudumuzda birçok organımızın sağlıklı yaşam faaliyetini sü...

devamı

13

Mayıs 2015

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ

Öğlen ve akşam yemeklerinizde sebze hakkınızı zeytinyağlı kabaktan yana kullanabilirsiniz. Yağı abartmazsanız kaloriside düş&uu...

devamı

13

Mayıs 2015

Yaz Kabağı

Kalorisi oldukça düşük, protein içeren bir sebzedir. İçinde yüksek oranda kalsiyum, potasyum, fosfor ...

devamı

12

Mayıs 2015

Semizotu

Tam mevsimi. Omega 3 içerir, oldukça doyurucudur. İyi bir kalsiyum, folik asit, C vitamini kaynağıdır.  Salatası yoğ...

devamı

11

Mayıs 2015

Küçük Kahvaltı

Öğle Yemeğinizi yediniz mi ? Ara öğününüzü ihmal etmeyin. Sadece 160 kalori, hipoglisemi ataklarını &ou...

devamı

8

Mayıs 2015

ARA ÖĞÜN

         Günler uzamaya başladı. Uzun yaz günlerinde, bir sonraki ana öğünde çok acık...

devamı

7

Mayıs 2015

SEBZE VE MEYVE GRUBU

Vitamin ve mineral bakımından zengindirler. Özellikle Folik asit,A vitamininin ön maddesi olan beta-karoten, C, B2, E...

devamı