Duyurular

TARÇIN

Aynı adı taşıyan ağacın kabuğundan oluşur. Hem yiyecek, hemde içeceklerle tükete biliriz. Kan şekerini dengelediği için sütlü tatlılarda aramo arttırıcı ve hazımı kolaylaştırıcı etkisinden dolayı tüketmenizi öneriyoruz. İçeriğindeki sinemaldehit sayesinde kandaki kontrolsüz pıhtılaşmayı ve iltahaplanmayı önler. Amerikada 2009 yılında yapılan bilimsel araştıma sonucuna göre; hafızayı güçlendirdiği ve Alzheimer hastalığının gelişmesini önlediği tespit edlmiştir. Bununla bereber düzenli tüketim sonucu kötü kolesterolü düşürdüğü gözlenmiştir. Ne kadar faydalı olsa da fazlası zaralıdır. Günde yarım çay kaşığından fazla tüketimi önermiyoruz.
Sağlıklı günler...