Duyurular

Tarhana

Buğday unu, yoğurt, biber, tuz, soğan, domates ve baharatlar ile yoğurulan hamurun mayalandırıldıktan sonra, kurutulmasıyla elde edilir. Fermantasyon (mayalanma) olduğu için probiyotik bir gıdadır. Bu özelliği ile bağışıklık sistemimizi güçlendirir, kanser ve birçok rahatsızlığa karşı vücudumuzun direncini arttırır. Pişirme sırasında su yerine süt ve domates kullanılırsa protein ve likopen açısından daha da zengin olur. A, B1, B2 vitaminleri ve kalsiyum açısından oldukça zengindir. Çocuk beslenmesinde çok faydalı bir yer tutar. Diyabet, hipertansiyon ve obezitenin beslenme tedavisinde glisemik indeksi, beyaz ekmeğe oranla daha düşük olması nedeniyle daha çok tercih edilir. İnsilün direnci olanlar için tüketimi oldukça önemlidir.
Sağlıklı günler...