Duyurular

Ramazan Bayramında Beslenme Önerileri

  • 3 ana 2 ara öğün olarak 4 temel besin grubu olan süt-süt ürünleri, et- yumurta-kurubaklagiller, sebze-meyve ve tahıl grubundan dengeli ve yeterli beslenelim.
  • Bayram sabahı hafif bir kahvaltı yapılmalıdır. Kahvaltıda şeker, bal yerine domates, salatalık, taze biber, maydanoz gibi çiğ sebzeler bol tüketilmeli, az yağlı peynir, haşlanmış yumurta, tam buğday ekmeği tercih edilmeli.
  • Besinler iyi çiğnenmeli, hızlı yenmemeli
  • Şeker ve şekerli gıdaların tüketimine dikkat etmeli
  • Hamurlu ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar ve taze-kuru meyveler tercih edilmeli
  • Günde 5 porsiyon sebze-meyve tüketilirse lif içeriği yüksek olan bu besinler hem kabızlıktan korur hemde kan şekerinin hızlı yükselmesini önler.
  • Günde 2-2.5 lt su içilmeye özen gösterilmeli.