3 ana 2 ara öğün olarak 4 temel besin grubu olan süt-süt ürünleri, et- yumurta-kurubaklagiller, sebze-meyve ve tahıl grubundan dengeli ve yeterli beslenelim.
Bayram sabahı hafif bir kahvaltı yapılmalıdır. Kahvaltıda şeker, bal yerine domates, salatalık, taze biber, maydanoz gibi çiğ sebzeler bol tüketilmeli, az yağlı peynir, haşlanmış yumurta, tam buğday ekmeği tercih edilmeli.
Besinler iyi çiğnenmeli, hızlı yenmemeli
Şeker ve şekerli gıdaların tüketimine dikkat etmeli
Hamurlu ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar ve taze-kuru meyveler tercih edilmeli
Günde 5 porsiyon sebze-meyve tüketilirse lif içeriği yüksek olan bu besinler hem kabızlıktan korur hemde kan şekerinin hızlı yükselmesini önler.