Etler iyi bir protein kaynağıdır. Günlük ihtiyaç yaşa göre değişmekle beraber, büyümenin hızlı olduğu bebeklik ve çocukluk döneminde mutlaka tüketilmelidir. Günde 2-3 köfte kadar et-balık-tavuk-hindi tüketilmelidir.
Etin kolesterol içeriği yüksek olduğu için yüksek tansiyon,şeker,kalp hastaları aşırı tüketmemelidir. Bu hastalar, diyetisyen kontrolünde yağsız kırmızı et, derisiz beyaz et (tavuk,hindi), balık tercih etmelidir.
Omega-3 içeriği yüksek olduğu için haftada en az 2 kez balık tüketilmelidir.
Salam ve sosis yağ oranı yüksek olduğu için az tüketilmeli ve yanında mutlaka C ve E vitamininden zengin beslenilmelidir.
Veteriner kontrolünden geçmiş etler tüketilmelidir
Pişirmede haşlama veya ızgara tercih edilmelidir.Kızartmadan kaçınılmalıdır.
Et konan yemeğe yağ eklenmemelidir.
Etler ızgara edilirken yakılmamalı,kömürleşme olmamalıdır.Kömürleşme ile kanser yapıcı(kanserojen) maddeler açığa çıkar.
Etler dondurucuda saklanmalı,çözüldükten sonra hemen tüketilmelidir.