Duyurular

Etler

  •  Etler iyi bir protein kaynağıdır. Günlük ihtiyaç yaşa göre değişmekle beraber, büyümenin hızlı olduğu bebeklik ve çocukluk döneminde mutlaka tüketilmelidir.  Günde 2-3 köfte kadar et-balık-tavuk-hindi tüketilmelidir.
  • Etin kolesterol içeriği yüksek olduğu için yüksek tansiyon,şeker,kalp hastaları aşırı tüketmemelidir.  Bu hastalar, diyetisyen kontrolünde yağsız kırmızı et, derisiz beyaz et (tavuk,hindi), balık tercih etmelidir.
  • Omega-3 içeriği yüksek olduğu için haftada en az 2 kez balık tüketilmelidir.
  • Salam ve sosis yağ oranı yüksek olduğu için az tüketilmeli ve yanında mutlaka C ve E vitamininden zengin beslenilmelidir.
  • Veteriner kontrolünden geçmiş etler tüketilmelidir
  • Pişirmede haşlama veya ızgara tercih edilmelidir.Kızartmadan kaçınılmalıdır.
  • Et konan yemeğe yağ eklenmemelidir.
  • Etler ızgara edilirken yakılmamalı,kömürleşme olmamalıdır.Kömürleşme ile kanser yapıcı(kanserojen) maddeler açığa çıkar.
  • Etler dondurucuda saklanmalı,çözüldükten sonra hemen tüketilmelidir.