GLUTEN NEDİR ? NE DEĞİLDİR ?
-
Gluten bir proteindir.
-
Buğdayda ve diğer tahıllarda ( arpa, çavdar, yulaf) bulunur.
-
Yani un ve unlu mamüllerde bulunur.
-
Ekmek başta olmak üzere tüm pastane ürünlerinde bulunur.
-
Simit, makarna,
-
Gofretler başta olmak üzere krakerler, kekler,
-
Gıdalarda kıvam artıcı olarak yaygın kullanılmaktadır ( hazır çorbalar, salça, işlenmiş etler-sosis-salam)
-
Ayrıca;
-
Soslar,
-
Konserve etler,
-
Süt bazlı gıdalar ( hazır meyveli yoğurtlar, puding, krema)
-
Peynir, dilimlenmiş peynir, eritilmiş peynir,
-
Köfte,
-
Erişte, kuskus, bulgur pilavı, irmik
-
Börekler, çörekler
-
Dondurma külahı
-
Çips
-
Bulyon,
-
Kabartma tozu da gluten içerir.
-
Sonuçta gluten yaygın olarak birçok gıdada bulunur.