Duyurular

GLUTEN NEDİR ? NE DEĞİLDİR ?

  • Gluten bir proteindir.
  • Buğdayda ve diğer tahıllarda ( arpa, çavdar, yulaf) bulunur.
  • Yani un ve unlu mamüllerde bulunur.
  • Ekmek başta olmak üzere tüm pastane ürünlerinde bulunur.
  • Simit, makarna,
  • Gofretler başta olmak üzere krakerler, kekler,
  • Gıdalarda kıvam artıcı olarak yaygın kullanılmaktadır ( hazır çorbalar, salça, işlenmiş etler-sosis-salam)
  • Ayrıca;
  • Soslar,
  • Konserve etler,
  • Süt bazlı gıdalar ( hazır meyveli yoğurtlar, puding, krema)
  • Peynir, dilimlenmiş peynir, eritilmiş peynir,
  • Köfte,
  • Erişte, kuskus, bulgur pilavı, irmik
  • Börekler, çörekler
  • Dondurma külahı
  • Çips
  • Bulyon,
  • Kabartma tozu da gluten içerir.
  • Sonuçta gluten yaygın olarak birçok gıdada bulunur.