Duyurular

ZEYTİNYAĞI

         Kimyasal özelliği (doymamamış yağ oluşu) ve bitkisel oluşu dolayısı ile kuşkusuz en sağlıklı yağdır. Akdeniz diyetinin olmazsa olmazı! Bugün tüm sağlık oteritelerinin önerdiği en doğru beslenme tarzının Akdeniz diyeti olduğunu unutmayalım. 

           Genelde çiğ olarak mı, yoksa yemeklerde mi tüketmeliyiz? konusunda tereddüt yaşanır. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; yanma derecesi 210C derece  olan zeytinyağını hem yemeklerde, hem kızartmalarda, hatta hamur işlerinde fırında bile rahatlıkla kullanabiliriz. Kızartmalar için en ideal sıcaklığın 180C derece ,fırında pişirme için ise 180-200 C derecenin uygun olduğunu bildiğimize göre sağlığımız açısından hiç bir sorun yoktur. Burada tek dikkat etmemiz gereken konu tüketim miktarımız.

                AFİYET OLSUN