Beyaz ekmek, doğal olmadığı için bir çok katkı maddesi de içerir.
Beyaz ekmeğin en başta mayası doğal değildir.
Beyaz ekmek ile şekerin vücudumuzdaki etkileri hemen hemen aynı.
Beyaz ekmek, kan şekerini yükseltir ve aşırı insülin salınmasına neden olur.
Sonuçta insülin direnci oluşuyor.
Yani beyaz ekmek yedikten kısa bir süre sonra kan şekeri düşer ve sık sık acıkırız.
Beyaz ekmekte; vitamin, mineral, posa yok denecek kadar azdır.
Beyaz ekmekte buğday tanesinin kepek ve ruşeym gibi posa-vitamin-mineralden zengin bölümü yoktur. Bunun yerine bol şeker içeren endosperm bölümü vardır.
Beyaz ekmekte gluten içeriği nedeniyle allerjik reaksiyonlara neden olur.
Bu nedenle beyaz ekmek tüketmeyelim.
Sağlıklı ekmek tüketelim.
Beyaz ekmek yerine ekşi mayalı tam buğday unundan yapılmış ekmek tüketelim. Ama ölçülü.
Tam buğday ekmeği yararlı.
Tam buğday ekmeği, posa-vitamin-mineral açısından zengin. Özellikle B ve E vitamini.
Ekmekten vazgeçmeyelim.
Beyaz ekmekten vazgeçelim.
Ekmekte tuz oranı normalden fazladır.Tuz oranı sağlıklı seviyeye indirilmesi için yetkililer önlem almalıdır.
Ekşi mayalı tam buğday ekmeğini güvenle tüketebilirsiniz.
Yapabilirseniz en güzeli ''kendi ekmeğinizi kendiniz yapabilirsiniz''.
Hiçte zor değil.
Tam buğday unu ve doğal mayadan rahatlıkla evde yapılabilir.