MISIR ŞURUBU AVRUPA' DA YASAK, ÜLKEMİZDE SERBEST !!!
Mısır şurubu, paketli her türlü gıdada, gazlı içeceklerde, şerbetli tatlılarda, dondurmada yaygın olarak kullanılıyor. Hatta marketten aldığımız ketçapta, salçada, hazır çorbalarda ve pastane ürünlerinin hemen hepsinde mısır şurubu vardır.
Neden mi?
Çünkü; mısır şurubu ucuzdur, toz şekere göre çok tatlıdır, içine konulduğu besin maddelerinin bozulmasını önler.
Mısır şurubunda bulunanan früktoz, meyvede ve sebzelerde bulunan doğal früktozdan kimyasal olarak farklıdır. Karaciğer ve beyin için toksiktir.
Mısır şurubundaki früktoz, karaciğer yağlanmasına ve insülin direncine yol açar.
Mısır şurubu, doğal bir gıda değildir. GDO'ludur. Yani genetiği değiştirilmiştir.
Mısır şurubu içeren gıdaların tüketilmesi, kanda ürik asit seviyesini yükseltir, gut hastalığına yol açar. Ayrıca kanda trigliserit seviyesi de artar.
Mısır şurubu üretilirken kullanılan kimyasal işlemler sonucunda civa ile bulaş olabilir. Bu özellikle gazlı içecekleri bol tüketen çocuk ve gençler için risklidir.
Son söz: Birçok Avrupa ülkesinde mısır şurubu halk sağlığını tehdit ettiği için yasak iken ülkemizde serbest olması düşündürücüdür.