Duyurular

MISIR ŞURUBU AVRUPA' DA YASAK, ÜLKEMİZDE SERBEST !!!

  • Mısır şurubu, paketli her türlü gıdada, gazlı içeceklerde, şerbetli tatlılarda, dondurmada yaygın olarak kullanılıyor. Hatta marketten aldığımız ketçapta, salçada, hazır çorbalarda ve pastane ürünlerinin hemen hepsinde mısır şurubu vardır.
  • Neden mi?
  • Çünkü; mısır şurubu ucuzdur, toz şekere göre çok tatlıdır, içine konulduğu besin maddelerinin bozulmasını önler.
  • Mısır şurubunda bulunanan früktoz, meyvede ve sebzelerde bulunan doğal früktozdan kimyasal olarak farklıdır. Karaciğer ve beyin için toksiktir. 
  • Mısır şurubundaki früktoz,  karaciğer yağlanmasına ve insülin direncine yol açar.
  • Mısır şurubu, doğal bir gıda değildir. GDO'ludur. Yani genetiği değiştirilmiştir.
  • Mısır şurubu içeren gıdaların tüketilmesi, kanda ürik asit seviyesini yükseltir, gut hastalığına yol açar. Ayrıca kanda trigliserit  seviyesi de artar.
  • Mısır şurubu üretilirken kullanılan kimyasal işlemler sonucunda civa ile bulaş olabilir. Bu özellikle gazlı içecekleri bol tüketen çocuk ve gençler için risklidir.
  • Son söz: Birçok Avrupa ülkesinde mısır şurubu halk sağlığını tehdit ettiği için yasak iken ülkemizde serbest olması düşündürücüdür.