Duyurular

SAĞLIK İÇİN İLK ADIM: ŞEKERİ TERKET !

  • Meyve, sebze, tam tahıl ve baklagillerde doğal şeker bulunur.
  • Rafine şeker yani toz şeker, kesme şeker, mısır şekeri ise doğal değildir.
  • Rafine şeker, insanlık tarihi göz önüne alınırsa oldukça yenidir ve damak tadı vermekten başka bir özelliği yoktur.
  • Onbinlerce yıl insanoğlu hiç rafine şeker tüketmemiştir.
  • 1700 yılına kadar rafine şeker tüketimi sıfırdı. 
  • 1800 yılında Almanya'da ilk pancar şekeri fabrikası kurulmuş ve şeker tüketimi Avrupa'ya ve tüm dünyaya yayılmıştır. 
  • Günümüzde şeker tüketimi her geçen yıl artarak rekor seviyeye ulaşmıştır.