Çünkü 12 ülke 1.5 milyon insanın beslenme alışkanlıklarını inceleyen bir araştırmada; Akdeniz mutfağının sağlıklı yaşamaya katkı sağladığı ve ömrü uzattığı gösterildi.
Akdeniz mutfağının; kanser, kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyon, Alzheimer, Parkinson hastalığı riskini azalttığı gösterildi.
İnsan ömrü uzamaktadır. Kronik hastalıklar (diyabet, hipertansiyon, kalp- damar hastalıkları,Alzheimer, Parkinson v.b) artmaktadır. Ortalama yaşam süresi ile sağlıklı yaşam süresi arasındaki farkın kapatılması hem toplum sağlığı hemde maliyet açısından çok önemli.
Hiç kimse yatalak veya başkasına muhtaç kalmak istemez. Sağlıklı ve dinç bir yaşlılık hedef olmalı.