Duyurular

NEDEN YAŞLANIYORUZ ? (4)

  • Aşırı şeker tüketmek yaşlandırır.
  • Nasıl mı?
  • Şeker, beyaz ekmek, beyaz makarna, beyaz pirinç kan şekerini hızla yükselterek aşırı miktarda insülin salınımına neden olur.
  • Aşırı insülin ile birlikte kan şekeri hızla düşer, tekrar şekerli gıdalara saldırıya geçilir.
  • Bu kısır döngü sürüp giderken insülin direnci oluşur. 
  • İnsülin direnci, yaşlanma sürecini başlatır.
  • Yüksek kan şekeri, vücuttaki dokuların yapısını bozar, yaşlanmaya neden olur. Buna ''glikasyon'' denir.
  • Sonuçta cilt buruşur, LDL kolesterol glikasyona uğrayarak ''ultra kötü kolesterol'' oluşur. Damar sertliği, kalp krizi riski artar.
  • Sağlıklı yaşlanmak için ŞEKERDEN UZAKLAŞALIM. Tatlı ihtiyacımızı, sütlü tatlılardan, taze ve kuru meyvelerden karşılayalım. Bunları da DOĞAL- DENGELİ- YETERLİ tüketelim.