Duyurular

EKMEĞİN FAZLASI ŞEKER HASTALIĞI YAPAR !

  • Tahıl tüketimi ile şeker hastalığı arasında sıkı bir ilişki vardır.
  • Tahıl tüketiminin artışı ile şeker hastalığının yaygınlaştığı ispatlanmıştır. 
  • Peki bunun sebebi nedir ?
  • Buğday tanesinin % 75'i kompleks karbonhidrattır (amilopektin ve amiloz).
  • Ancak bunlar kolay sindirilir ve emilir. Glisemik indeksi ve glisemik yükü fazladır.
  • Tahıllar ve özellikle buğday ve buğday ürünlerinden yapılmış besin maddeleri kan şekerini ve insülini basit şekerlerden bile fazla yükseltir.
  • Ayrıca buğdayda bulunan lektin proteini  hem insülin reseptörlerine bağlanarak ''insülin direnci'' oluşturur, hem de doyma hormonu olan leptine karşı direnç oluşturarak doyma hissini ortadan kaldırır. Obezite ve yağlanmaya yol açar. 
  • Ayrıca buğday ve buğday ürünleri, kanda LDL'yi artırarak damar sertliği, koroner damar hastalığı ve inme riskini artırır.