Duyurular

EKMEK: DOST MU ? DÜŞMAN MI ?

  • Ekmeğin azı karar, çoğu zarar.
  • Ekmeği ölçülü tüketelim. Aşırı ekmek tüketimi hasta eder.
  • Nasıl mı ?
  • Fazla ekmek ve tahıl tüketimi özellikle göbek ve iç organlarda yağlanmaya neden olur.
  • Göbekte biriken yağlar, sitokin denen birçok madde ( TNF, interlökin) salgılar. Bunlar vücutta genel bir yangı (kronik inflamasyon) oluşturur.
  • Ayrıca bu yağ dokusu, östrojen de ürettiği için erkeklerde jinekomasti (memelerde büyüme), kız çocuklarında erken adet görme, kadınlarda meme kanseri riski artar.
  • Sonuç olarak aşırı ekmek tüketimi, insülin direnci, diyabet, kalp hastalıkları, kanser ve diğer dejeneratif hastalıkların riskini artırır.