Duyurular

BEYAZ UN : TOKSİK GIDA

  • Tam tahıl tanesi, tohumdur. Yeni bir bitki yaratma gücü vardır.
  • Tam tahıl tanesi, ezme, kesme, öğütme gibi yöntemler gibi işlemden geçirilerek içinden kepek ve ruşeym çıkarılır. Sonuçta ''beyaz un'' elde edilir.
  • Beyaz un; rafine karbonhidrattır.
  • Beyaz un elde edilirken tahıl içindeki tüm sağlıklı besinler kaybedilmiş olur.
  • Sonuç olarak beyaz unda vitamin ( Folik asit, B ve E), mineral ( demir, kalsiyum, çinko, magnezyum, kobalt), antioksidan, protein, yağ (omega 6), lif yok denecek kadar azdır.
  • Beyaz un, doğada var olmayan, besin değeri son derece kısıtlı olan ve kalorisi yüksek bir üründür.
  • Beyaz unun glisemik değeri ve glisemik yükü fazladır. Kan şekerini füze gibi yükseltir.
  • Beyaz un içeren ürünler aşırı tüketilirse ''insülin direnci'' oluşturur. Sonuçta obezite, diyabet, kalp hastalıkları riskini artırır.
  • Beyaz undan yapılan ürünler; ekmek, pide, makarna, pasta, kek, pizza, gevrek, kurabiye gibi çok tüketilen yiyeceklerdir.
  • Eskilerin dediği gibi 3 beyaz (un-şeker-tuz)'dan korunmalıyız.
  • Beyaz unun zararlarından korunmak için, bu ürünleri dengeli-yeterli-doğal (tam buğday unu) olarak tüketmeliyiz.