Duyurular

FAZLA KIRMIZI ET KANSER VE DİYABETE YOL AÇAR

           Aşırı kırmızı et tüketimi, diyabet riskini artırır. Hergün 100 gr et tüketmek diyabet riskini % 20 artırır.   Özellikle ergenlikten  beri aşırı kırmızı et tüketenlerde kanser ve kalp-damar hastalıkları riski artar.

         Aşırı kırmızı et tüketimi, proteinlerin metabolizmasında ana rol oynayan karaciğer ve böbrek gibi                    organlarımıza zarar verir.

           Aşırı et tüketimi, oksidatif stress, erken yaşlanma, kronik hastalıklara yol açar.

           Sosis, salam, sucuk gibi işlenmiş etlere konulan nitrat katkı maddesi kanserojen etkilidir.

           Sonuç olarak  kırmızı eti de doğal-dengeli-yeterli miktarda tüketmeliyiz.