Duyurular

KIRMIZI ETİ NASIL PİŞİRELİM ?

  • Kırmızı eti pişirirken, geleneksel tencere yemekleri veya fırında pişirmeyi tercih edelim.
  • Kırmızı eti mangal veya barbeküde ızgara yapmayalım.
  • Kırmızı eti, yağda kızartmayalım.
  • Çünkü kırmızı etin mangalda ızgara yapılması veya yağda kızartılması sırasında kanser yapıcı (kanserojen) maddeler açığa çıkmaktadır. Bunlara polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH) denir.
  • Mangal yaparken açığa çıkan kanser yapıcı maddeler (PAH), sindirim sistemi (yemek borusu, mide, kalın bağırsak) kanserleri riskini artırır.
  • Ayrıca mangal dumanı da içerdiği kanser yapıcı maddeler (PAH, kömür, kömür tozu) nedeniyle solunum sistemi kanserleri riskini artırır.