Duyurular

KIRMIZI ET TÜKETELİM Mİ ? TÜKETMEYELİM Mİ ?

  • Kırmızı et mutlaka tüketilmeli. Neden mi ?
  • Çünkü kırmızı etteki proteinin besin değeri yüksektir ve esansiyel aminoasitleri ( vücudun yapamadığı dışarıdan alınması zorunlu aminoasitler) içerir.
  • Ayrıca kırmızı et; B12, demir, çinko, magnezyum, koenzim Q 10 ve karnitinden zengindir.
  • Kırmızı et tüketmezsek, sağlığımız bozulur. Ancak aşırı et tüketirsek de sağlığımız bozulur.
  • Kırmızı eti doğal-dengeli-yeterli tüketmeliyiz.
  • Öyle ise ne kadar kırmızı et tüketelim ?
  • ''Dünya Kanser Araştırma Fonu'' kırmızı et tüketimini haftada en fazla 500 gr. (pişmiş ağırlık) olarak öneriyor.