Duyurular

MEYVELER HAKKINDA GERÇEKLER-2

  • Meyvelerde bulunan fitobesinlerin;
  • Antikanser,
  • Antiinflamatuar ( yangıyı önler)
  • Antioksidan,
  • Antiaging (yaşlanmayı yavaşlatıcı) etkileri vardır.
  • Fitobesinler, genetik materyal ve hücre içindeki diğer organellere zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getirir. Onbinden fazla fitobesin tanımlanmıştır. Her gün yenileri keşfedilmektedir.
  • Fitobesinler, orkestra üyeleri gibi uyum içinde çalışarak hücrelerin yaşlanmasını ve kanserleşmesini önler.
  • Fitobesinler, meyvelerin rengini de verir. Farklı renklerdeki meyveleri tüketerek tüm fitobesinlerden yararlanabiliriz.
  • Bu nedenle meyveler, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazıdır.
  • Meyvelere sadece ''şeker'' gözüyle bakmak büyük haksızlıktır. Şeker hastaları dahil herkes ölçülü miktarda meyve tüketmelidir.