Duyurular

SÜPER GIDA: YOĞURT

  • Yoğurt derken ''ev yapımı yoğurt'' tan  bahsediyorum. Market yoğurdu değil.
  • Market yoğurtlarının probiyotik güçleri (içerisindeki faydalı bakteriler) neredeyse sıfır.
  • Yoğurt ilk kez Türkler tarafından hayvan derilerinde saklanarak üretilmiştir. Yoğurt ve ayranın mucidi biziz. Yoğurt, bizlerin dünya mutfağına hediyesidir.
  • Daha sonra Türkler tarafından  Anadolu ve Avrupa'ya tanıtılarak yaygınlaşmıştır.
  • Özellikle Akdeniz ve Kafkas mutfağının vazgeçilmezi olmuştur.
  • Yoğurt sütten laktobasil ve streptokok gibi faydalı bakterilerin laktozu (süt şekeri) laktik aside fermentasyonu sonucu oluşur. 
  • Yoğurdun yapısındaki bakteriler (probiyotikler), laktozun sindirimini kolaylaştırdığı için laktoz intoleransı olanlar da rahatlıkla yoğurt tüketebilirler.
  • Sindirimi kolay, kaliteli bir protein kaynağıdır. Yapısındaki proteinlerin tamamı sindirilip emilir.
  • Kalsiyumdan zengindir ve içeriğindeki D vitamini ile osteoporoza karşı korur. Çocukların diş ve kemik gelişimini sağlar.
  • Özellikle B vitamininden zengindir.
  • İçeriğindeki probiyotik bakteriler sayesinde bağışıklığı güçlendirir. Kanserden korur.
  • Kısa süreli ishaller ve yaz ishallerinde tüketilmelidir.
  • Gastrit, ülser, reflü gibi hastalıkların etkeni olan Helikobakterin çoğalmasını önler.
  • Tok tutar. Kilo kontrolünü kolaylaştırır.
  • Yüksek tansiyonu dengeler.
  • Her gün düzenli olarak ev yapımı yoğurt tüketmelisiniz.