Duyurular
SÜPER GIDA : ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı
- Akdeniz diyetinin temel taşıdır.
- İçeriği esas olarak (%80) tekli doymamış yağ olan oleik asittir.
- Ayrıca çoklu doymamış yağ olan Omega-3 (linolenik asit) ve omega-6 (linoleik asit) zengindir. Omega-3 ve omega -6 vücutta yapılamayan ve dışarıdan alınması zorunlu yağlardır (esansiyel yağ asitleri). Zeytinyağında bu yağların oranı anne sütüne yakındır.
- A, D, E, K vitaminleri içerir.
- Zeytinyağının biyolojik üstünlüğü ve sağlık açısından vazgeçilmez kılan ise yüksek oranda oleik asit ve antioksidan içermesidir. Oleik asit içeriği en yüksek bitkisel yağdır.
- Bitkisel yağlar içerisinde doğal olan tek yağdır.
- Sızma zeytinyağı, zeytin meyvesinin çekirdeği ile birlikte sıkılarak ve hiç bir kimyasal işlem görmeden elde edilen bir yağdır.
- Kalp ve damar dostudur.Kanda iyi kolesterol (HDL)'yi artırır, kötü kolesterol (LDL)'yi azaltır.
- Güçlü antioksidan. DNA hasarını engeller. Kanser riskini azaltır. Özellikle yüksek skualen ve fenol içeriğine bağlı olarak deri, meme ve kolon kanserine karşı koruyucudur.
- Zeytinyağının yaygın olarak tüketildiği Akdeniz ülkelerinde kalp-damar hastalıkları ve kanser Avrupa'ya göre daha nadirdir. Zeytinyağının biyolojik üstünlüğü, oleik asit, skualen ve fenollerden zengin olmasına bağlıdır.
- Tansiyonu düşürür.
- İnsülin direncini azaltır. Diyabete karşı koruyucudur.
- Kan sulandırıcıdır.
- Mide dostudur. Mide asiditesini azaltır. Gastrit ve ülsere karşı mideyi korur. Bağırsak hareketlerini düzenler. Kabızlığı engeller.
- Son söz: Son yayınlar zeytinyağının kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, hiperlipidemi, kanser gibi hastalıklar üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir.