Duyurular
SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR

Büyük küçük herkes gündelik yaşamda birşeyler atıştırır. Beslenme açısından ise, atıştırmalıklar ara öğünlerin vazgeçilmezleridir. Öyle ise birşeyler atıştırmak yerine sağlıklı olanlarını tercih edelim.
Özellikle şunları vurgulamak isterim:
- Acıkmadan yemeyin.
- Un, şeker, yağdan zengin sağlıksız atıştırmalıkları (bisküvi, gofret, şekerleme) tüketmeyin. Bunlar reflü, reaktif hipoglisemiye neden olur. Sizi gergin, sinirli ve daha aç yapar.
- Doğal ve tam tahıllı atıştırmalıkları tercih edin.
- Kahvaltı ile öğle arası atıştırma yerine öğle ile akşam arası proteinden zengin atıştırma akşam yemeğinde gıda tüketimini azaltır.
- Öyle ise neleri atıştıralım ?
- Şekeri az meyveler, kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru erik
- Kuruyemişler, özellikle ceviz, badem, fındık, sarı leblebi,
- Tahin-pekmez
- Sebze
- Süt, yoğurt, ayran, peynir, lor peyniri