Duyurular

TUZ ???

Yüksek tuz tüketimi hiper tansiyona, idrarla aşırı kalsiyum atılmasını sağladığı için kemik erimelerine ,böbrek rahatsızlıklarına, ödeme, başta mide olmak üzere bir çok kanser rahatsızlıklarına sebep olmaktadır. Bununla beraber hepimizin elektrolit sıvı dengesini sağlamak için bir miktar sodyuma yani tuza ihtiyacımız vardır. Bu miktar yetişkinlerde maksimum 6 gram kadardır. Türkiye'de günlük tuz tüketimi 25 grama kadar çıkmıştır. Gün içinde yediğimiz bir çok gıdada zaten yüksek oranda tuz bulunmaktadır. Hazır salçalar, peynir, zeytin, ekmek, salamura yiyecekler, bisküvi ve kraker tarzı yiyecekler zaten yüksek oranda tuz içermektedirler. Yapmamız gereken tuz tüketimini mümkün olduğu kadar aza indirmektir. Peynir, zeytin gibi tuzlu ürünleri suda bekleterek tüketmek, tuzsuz ekmek yemek tuz tüketimini azaltmak için çok doğru bir davranış olacaktır.
Sağlıklı Günler...